Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

Aangepaste en extra diensten in Corona-tijd

In verband met de Corona-maatregelen biedt ik momenteel de volgende (extra) diensten: 

Professionele sparring voor de leidinggevende (gratis)

In deze tijd van crisis staat iedereen onder druk. Alles is anders dan we gewend waren. Dingen moeten snel, beslissingen hebben veel impact, de onzekerheid is groot. Hoe manage je je mensen als ze allemaal thuis werken? Hoe houd je ze betrokken en gemotiveerd? Hoe herken je knelpunten? En belangrijker nog: hoe zorg je ervoor dat je het zelf volhoudt?

Een goed gesprek met een externe, professionele sparringpartner helpt. Je gedachten en twijfels gewoon eens uitspreken, de echt belangrijke zaken in het vizier krijgen, een “Can-Do” gevoel terugkrijgen, intrinsieke positiviteit terugvinden. Gewoon even aandacht voor de mens in jou. En vooral: In één uur je eigen actieplan met praktische, direct toepasbare handvatten om het werk makkelijker te maken (dat is mijn belofte).

Mail mij voor een afspraak (online) of boek meteen een uur in mijn agenda. Dat kan eventueel ook buiten de (hectische) kantoortijd.

Online Masterclass Leidinggeven op afstand

Aangezien momenteel ruim 60% van de mensen vanaf thuis werkt, vraagt dit een andere aanpak voor leidinggevenden. Hoe houd je medewerkers betrokken en gemotiveerd? Hoe voorkom je dat je te controlerend wordt? Hoe voorkom je dat je in bekende valkuilen stapt?

Deze Online Masterclass brengt jou en je collega-leidinggevenden de juiste input om effectief op afstand leiding te geven in deze tijd. De belangrijkste kenmerken:

 • Alle praktische handvatten om effectief op afstand leiding te geven
 • Ruimte voor persoonlijke vragen en interactie met de trainer
 • Gebracht in een In-Company Masterclass van 2,5 uur, volledig online
 • Op maat afgestemd op de wensen van jullie organisatie

Meer info vind je hier. Neem contact met mij op voor info en een vrijblijvende prijsopgave. 

Goed Gesprek (korte coachinterventie)

Doorwerken in deze Corona-tijd is niet altijd makkelijk. Ineens ben je veel thuis, bij je partner en kinderen. Je moet je kinderen les geven en het werk loopt ook gewoon door. Of je zit juist al weken alleen in je huis en mist je sociale contacten.  

Voor sommige medewerkers kan het te veel worden. Je hebt geen overzicht meer over alle werkzaamheden. De werk-privé balans is verstoord. Of je merkt steeds meer negatieve emoties (frustraties, machteloosheid, irritatie) die je niet goed kwijt kunt. 

Een Goed Gesprek met een externe, onafhankelijke coach helpt daarbij. In een online sessie van 1,5 uur heb je alles voor jezelf weer op een rij en krijg je weer rust in je lijf. Gegarandeerd dat je weer met positiviteit verder kunt! 

Mail mij als je meer wilt weten. Ik neem dan binnen één werkdag contact met je op voor een toelichting. 

Individueel Coachtraject

Individuele coachtrajecten lopen gewoon door in Corona-tijd. De coachsessies kunnen we op de volgende manieren plannen:

 • Bij jou op locatie met inachtneming van de RIVM richtlijnen
 • Een wandelsessie bij jou op locatie (indien afspreken op kantoor niet kan)
 • In een speciaal gehuurde coachruimte in Mierlo
 • Via beeldtelefoon (Teams, Zoom, Skype, WebEx)

Meer informatie over een Individueel Coachtraject vind je hier.

Maatwerk online groepstraining

Werken vanuit thuis lijkt leuk maar geeft ook nieuwe knelpunten. Ineens wordt er een beroep gedaan op andere vaardigheden zoals:

 • Emailbeheer: Controle over eigen mail en werk
 • Timemanagement
 • Eigenaarschap en proactiviteit
 • Constructief communiceren

Een standaard online training/video is te algemeen. Er wordt geen rekening gehouden met de specifieke werkomgeving van jullie medewerkers. En er wordt geen rekening gehouden met de kennis en ervaring die al in huis is!

In een drietal korte, online sessies breng ik maatwerk modellen en praktische handvatten. Daarbij maak ik gebruik van de Professioneel Excelleren methode waarbij veel gebruik wordt gemaakt van kruisbestuiving. Een korte, gerichte maatwerk training die ook nog eens het teamgevoel enorm versterkt. 

Mail mij als je meer wilt weten. Ik neem dan binnen één werkdag contact met je op voor een toelichting.

Praktisch advies Online Vergaderen

Online vergaderen is niet hetzelfde als live vergaderen. Het vraagt om een strakkere vergaderdiscipline. Het vraagt van elke deelnemer om zich aan praktische afspraken te houden. En als voorzitter vraagt het extra focus om de effectiviteit van een online vergadering te waarborgen.  

Er zijn veel quick wins te behalen bij online vergaderen. Op een pragmatische manier adviseer ik jou als voorzitter hoe je met een aantal kleine ingrepen het overleg flink verbetert.

Ik schuif daarvoor éénmalig aan tijdens een online vergadering. Als observant signaleer ik verbeterpunten en achteraf geef ik jou (individueel) praktische tips die je meteen kunt toepassen. 

Mail mij als je meer wilt weten. Ik neem dan binnen één werkdag contact met je op voor een toelichting.

Overige diensten en trajecten

Binnen de huidige mogelijkheden blijf ik mijn reguliere trajecten leveren. Er zijn allerlei mogelijkheden om met een team toch af te spreken (met 1,5 meter afstand kunnen we prima gezamenlijk aan de slag).

Daarnaast kunnen bijna alle trajecten in online vorm worden gegeven. Zo geef ik binnenkort een training die al gepland was in een online variant (en zelf volg ik vanaf april een opleiding die nu online wordt gegeven).

Meer informatie over mijn concrete diensten en trajecten vind je hier.

Zonnedauw 48
5731 TW MIERLO

06-24686878

Wil je iedere maand tips en inzichten?
Meld je dan aan en ontvang meteen de 10 Must-Knows voor elke professional (1x per maand, geen reclame, eenvoudige afmeldmogelijkheid)

Wil je vrijblijvend sparren over de juiste stappen die jij kunt zetten naar zichtbaar succesvol leidinggeven? Bepaal dan hieronder zelf op welke manier je in contact wilt komen.