Vraag hier de gratis pdf aan met de

Tien belangrijke inzichten voor Zichtbaar Succesvol Leidinggeven

en ontvang daarna elke maand nieuwe tips


(1 x per maand, eenvoudige afmeldmogelijkheid)
Lees hier de volledige Privacyverklaring van Bogers Beroepscoaching

(reeds meer dan 2500 abonnees)

Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

De beste verzekering tegen fouten van medewerkers

Als je leiding geeft aan een groep mensen dan ben je niet alleen verantwoordelijk voor de output van je team. Uiteraard is het primair van belang dat je team presteert en dat de gewenste resultaten behaald worden. Dat is een basisvoorwaarde.

Je hebt echter als manager een tweede, even belangrijke verantwoordelijkheid. Je moet er namelijk ook voor zorgen dat jouw medewerkers groeien in hun taakvolwassenheid. Je wilt immers dat zij leren om steeds zelfstandiger te worden en meer eigenaarschap te laten zien. Dan hoef jij ze immers steeds minder aan te sturen.

En om te groeien in taakvolwassenheid moeten mensen fouten kunnen maken. Helaas, het is niet anders. Wie nooit een fout maakt, leert immers heel langzaam. Maar ja… aangezien je ook verantwoordelijk bent voor de output van je team, kun jij je eigenlijk geen fouten in het werk veroorloven…

Wat zou het mooi zijn als er een verzekering zou bestaan tegen dit soort fouten. Zodat mensen zich vrij voelen om hun nek uit te steken, om initiatief te nemen. Zodat ze zich durven te stretchen en daardoor persoonlijk te groeien. Zodat ze niet bang hoeven te zijn voor de gevolgen van eventuele fouten die ze maken. Gelukkig is er zo’n verzekering!

De beste verzekering ben jij zelf als leidinggevende!

Als eindverantwoordelijke leidinggevende ben jij de verzekeraar voor al je medewerkers. Jij staat garant voor de gevolgen wanneer zij per ongeluk een fout maken. Jij geeft ze het gevoel dat ze nooit worden afgerekend op fouten, maar dat jij er voor ze bent als er eens iets mis gaat.

Verzekering-paraplu

Alleen als mensen zich door jou gedekt en gesteund voelen, ervaren zij de ruimte en veiligheid om zich maximaal te stretchen zodat ze maximaal kunnen groeien. Alleen dan ga jij het maximale uit je mensen halen en bereik je uiteindelijk nog betere resultaten en met minder moeite.

Maar moet ik dan maar elke blunder accepteren? Nee, zover gaat het uiteraard weer niet. Mensen die uit gemakzuchtigheid of laksheid fouten maken, of die meerdere keren dezelfde fout maken ga je natuurlijk aanpakken (en daar zijn zeer effectieve manieren voor). Vergelijk het met een verzekeringsmaatschappij. Wanneer iemand onterecht een claim indient wordt deze geweigerd en fraude wordt zelfs stevig aangepakt.

Jouw verzekering geldt vooral voor de mensen die iets nieuws oppakken, die initiatief en lef tonen! Die verdienen jouw verzekering. Door hen deze verzekering te geven, nodig je ze zelfs uit om zichzelf te ontwikkelen! Een fijne baas die zo’n verzekering biedt, toch?

Hartelijke groeten,

Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meldt je dan hier aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk). 

Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina