Vraag hier de gratis pdf aan met de

Tien belangrijke inzichten voor Zichtbaar Succesvol Leidinggeven

en ontvang daarna elke maand nieuwe tips


(1 x per maand, eenvoudige afmeldmogelijkheid)
Lees hier de volledige Privacyverklaring van Bogers Beroepscoaching

(reeds meer dan 2500 abonnees)

Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

Dit is essentieel om echt te kunnen netwerken

Bouwen aan je netwerk is altijd goed. Ik ben er zelf helaas pas laat achter gekomen hoe belangrijk een netwerk is. En vooral: hoe fijn het is als je op een prettige manier aan netwerken doet, met de juiste mindset die daarbij past.
Op een authentieke wijze netwerken, doet namelijk iets positiefs met je. Je gaat iedereen die je tegenkomt als een interessante medemens zien en je gaat oprechte interesse tonen. Daardoor straal je positiviteit uit en ervaren mensen een echt luisterend oor bij jou.

Zo word je steeds meer gezien zoals je werkelijk bent: gewoon een prettige en warme persoon zonder groot ego en die zijn eigen belang makkelijk op de achtergrond zet. En dit doet iets met je eigenwaarde. Men gaat jou meer en meer ervaren zoals je werkelijk bent en dat voelt goed.

Dit is echter alleen mogelijk als je zelf een belangrijke beslissing hebt genomen. Een beslissing die jou in staat stelt om inderdaad 100% aandacht aan de ander te geven. Een beslissing die jou helemaal onafhankelijk maakt van wat de ander eigenlijk van je vindt. Een beslissing waardoor je niet meer op zoek hoeft te gaan naar bevestiging, in welke vorm dan ook.

Je hebt namelijk besloten:      Ik ben sowieso OK!

Als je jezelf OK vindt, hoeft het in een gesprek immers niet meer over jou te gaan. Jij bent immers toch al OK. Je kunt je volledig richten op de ander en je kunt je ego (iedereen heeft tenslotte een ego) met gemak aan de kant zetten. Jij bent immers toch al OK.

Geloof me, vaardigheden om effectief te netwerken kun je prima leren. Maar het gaat pas echt werken als je dit doet nadat je deze beslissing hebt genomen. Dan pas word je authentiek en ervaart men jou als oprecht. Anders blijft het bij “aangeleerde trucjes” die kunstmatig overkomen.

Als je beslist dat je sowieso OK bent, sta je autonoom in het leven. Dan kun je er zijn voor anderen, zonder voorwaarden of tegenprestaties. En dat voelt goed. Ik zou deze beslissing nemen als ik jou was…

Interessant artikel? Lees dan zeker ook deze artikelen:

Hartelijke groet,

Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meldt je dan hier aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk). 

Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina