Vraag hier de gratis pdf aan met de

Tien belangrijke inzichten voor Zichtbaar Succesvol Leidinggeven

en ontvang daarna elke maand nieuwe tips


(1 x per maand, eenvoudige afmeldmogelijkheid)
Lees hier de volledige Privacyverklaring van Bogers Beroepscoaching

(reeds meer dan 2500 abonnees)

Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

Het verschil tussen succesvolle en minder succesvolle mensen

Soms zie je collega’s bij wie alles lijkt te lukken. Ze beslissen om iets te veranderen of ze lanceren een nieuw idee en op één of andere manier lukt het hen steeds om daar een succes van te maken. Mensen met “gouwe handen” worden ze wel eens genoemd. Alles lukt ze.

Daarentegen zijn er ook mensen die best wel goede ideeën hebben maar hun plannen lijken steeds maar weer te mislukken. Het komt allemaal niet van de grond. Ze starten het niet op, ze pakken niet door of het loopt ergens halverwege weer mis.

Wat is precies het verschil tussen deze mensen? Wat maakt de één structureel succesvol terwijl de ander onzichtbaar blijft en nauwelijks iets voor elkaar krijgt? Het belangrijkste verschil zit in het feit dat ze allebei denken vanuit een ander werkwoord.

Om dit te begrijpen moet je eerst het volgende korte verhaal lezen:

 

Monnik
In een klooster houdt een monnik een preek voor zijn volgelingen. Hij legt ze uit over de geboden en leefregels binnen het klooster en hij vraagt ze of zij zich daar willen gaan houden. Eén van de volgelingen reageert hierop en roept: “Okay, ik zal het proberen”.

 

De monnik fronst zijn wenkbrauwen en wordt stil. Hij pakt een pen en laat deze op de grond vallen. De volgelingen kijken hem afwachtend aan. Vervolgens knielt de monnik en probeert hij de pen te pakken. Hij grijpt echter steeds zo’n vijf centimeter naast de pen dus het lukt hem steeds niet om de pen te pakken. De volgelingen staan compleet verbaasd dit alles te aanschouwen.

Dan vraagt de monnik aan de volgeling die zojuist reageerde: “Wil jij die pen eens proberen te pakken?”. De volgeling loopt naar voren, grijpt naar de pen en pakt hem simpelweg op, gewoon zonder moeite in één beweging. Dan zet de monnik een stap naar voren en slaat de pen uit de hand van de volgeling. Hij kijkt hem indringend aan en zegt dan: “Ik zei ‘proberen’ niet ‘doen’!

Succesvolle mensen PROBEREN niet, ze DOEN!

Dat is het belangrijkste verschil!

Wie tegen zichzelf zegt dat dat hij iets ‘wel gaat proberen’, heeft meteen een escape voor zichzelf ingebouwd: het mag dus ook mislukken. Mensen die dingen ‘proberen’, geven zichzelf meteen een mandaat, een excuus om niet te hoeven slagen. Met als gevolg dat de meeste dingen ook mislukken.

Wie tegen zichzelf zegt dat hij iets gaat ‘doen’, heeft een besluit genomen. Een besluit dat zijn plan succesvol zal worden, hoe dan ook. Mensen die dingen ‘doen’, geven zichzelf een overtuiging dat hun plannen gaan slagen. Met succes als gevolg!

Je zou kunnen zeggen dat ‘proberen’ in feite niet bestaat. Het leidt namelijk onbewust toch niet tot een resultaat. We verspillen zo veel tijd met dingen ‘proberen’. Als je denkt ‘ik ga het proberen’, dan kun je beter niets doen en je tijd aan andere dingen besteden. Denk dan beter nog eens na wat er nodig is om tegen jezelf te kunnen zeggen dat je het gaat ‘doen‘.

  • Proberen’ te stoppen met roken heeft geen zin. Stoppen met roken wel.
  • Proberen’ om af te vallen gaat niet werken. Besluiten om gezonder te gaan leven wel.
  • Proberen’ een goede presentatie te geven leidt tot niets. Beslissen om je publiek te gaan overtuigen wel.
  • Proberen’ om andere leidinggevende stijlen te gaan toepassen gaat niet lukken. Het gewoon gaan doen wel.
  • ‘Proberen’ die nieuwe dienst te introduceren werkt niet. Besluiten om het gewoon te gaan doen wel.

In dit filmpje van 24 seconden zie je een ander figuur hetzelfde zeggen.

Goh, wat gaat dat veel tijd op leveren als we stoppen met ‘proberen’.

Hartelijke groeten,

Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meldt je dan hier aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk). 

Vermeld op mijn eigen LinkedIn pagina