Vraag hier de gratis pdf aan met de

Tien belangrijke inzichten voor Zichtbaar Succesvol Leidinggeven

en ontvang daarna elke maand nieuwe tips


(1 x per maand, eenvoudige afmeldmogelijkheid)
Lees hier de volledige Privacyverklaring van Bogers Beroepscoaching

(reeds meer dan 2500 abonnees)

Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

Zichtbaar Beter Leidinggeven

Eclectische management training voor de zelfbewuste leidinggevende

Doelgroep

Je geeft al meerdere jaren leiding aan projecten, mensen, teams of een organisatie of je bent hier recent mee gestart. Je weet waar je verbeterpunten liggen of wilt deze juist ontdekken. In elk geval wil je jezelf als leidinggevende zichtbaar verbeteren.

Een traditionele training voldoet niet voor jou

Je hebt al leidinggevende ervaring dus zoek je geen algemene management training. Je wilt niet leren wat je al weet en je hoeft ook niet te leren wat je in je eigen werksituatie toch niet kunt gebruiken. Dit maakt het lastig om de juiste training te kiezen. Omdat daarnaast een traditionele training voor meerdere personen gegeven wordt, is de leerstof breed opgezet.

Daardoor wordt er veel, voor jou niet-relevante leerstof behandeld. En hoewel je een korte kennisinjectie krijgt, heb je geen mogelijkheid om het geleerde goed in de praktijk te oefenen waardoor je snel terugvalt in je oude patroon. Kortom, het leerrendement van een traditionele training is meestal niet hoger dan vijftien procent.

Het kan ook anders: De omgekeerde training

Zichtbaar Beter Leidinggeven is een individuele management training die gebruik maakt van een omgekeerde aanpak. Je doorloopt geen standaard leerprogramma maar je bepaalt eerst wat jij echt nodig hebt om beter leiding te geven in jouw specifieke situatie. Dit doe je samen met je coach-trainer die op hoofdlijnen een grote variatie aan management theorieën en modellen schetst. Zo krijg je een beeld van wat je zou ‘kunnen’ leren op het gebied van leidinggeven.

Door het stellen van de juiste vragen door de coach-trainer, ontdek je zelf wat je daadwerkelijk zou ‘willen’ leren en wat voor jou het beste is in de huidige fase van je loopbaan. Door deze zogenaamde eclectische aanpak (eclectisch betekent ‘het beste kiezend’) behaal je een leerrendement van minimaal vijfentachtig procent!

Humphry Wenzel – Changemanager, Best-ICT

Leiderschap, voor mij was het meer lijderschap! Diep van binnen zat altijd de vraag waarom sommigen je zonder moeite volgen en anderen niet. Communicatie begint bij het luisteren. Eric luistert niet alleen maar vertaalt het ook direct naar een persoonlijk confronterende reflectie. Het heeft mij inzicht gegeven in het herkennen van mijn patronen en het ombuigen naar iets positiefs. Het is niet alleen de theorie of het model dat er achter zit maar ook het over kunnen brengen van de boodschap. 

Eric is hier van nature eerlijk en authentiek in, iets wat ik in hem benijd. De oplossing van iedere individu zit in hemzelf, de belangrijkste les die ik heb mogen leren. Mede dankzij Eric heb ik mijn patroon kunnen ontdekken en begrip gekregen waarom mijn omgeving reageerde zoals ze deden. Nu ik een andere projectie in mijn directe en indirecte omgeving heb, bereik ik ieder individu en krijg ik organisaties niet vanuit overtuiging maar vanuit mijn authenticiteit volledig in beweging. Het geeft energie in plaats van een energie lek. Een fantastisch gevoel!

Jasper van Poeijer – Manager Special Products Department, Skalar Analytical

“Ik werk al lang bij Skalar en weet dus veel van onze producten. Toen ik een leidinggevende functie kreeg, zocht ik naar een geschikte management opleiding, liefst zoveel mogelijk toegespitst op mijn eigen situatie. Dat was echter lastig te vinden, want het zijn vaak algemene trainingen in een groep met allemaal verschillende leerbehoeftes. Dat vond ik zonde van de tijd (en van het geld).

Een relatie adviseerde mij toen de Zichtbaar Beter Leidinggeven leergang bij Eric Bogers. Dit sloot perfect aan op mijn wensen. Doordat het een individuele leergang is, is alle tijd voor 100% beschikbaar voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Door deze leergang heb ik ontdekt wat mijn eigen kwaliteiten zijn en sta ik veel zekerder in mijn schoenen. Bovendien heb ik veel nieuwe vaardigheden en praktische handvatten geleerd die mij als leidinggevende echt effectiever maken. Ik weet nu hoe ik in mijn communicatie alle soorten situaties in het werk professioneel op kan pakken. En ik heb de eerste stappen gezet in het coachen van mijn mensen. Zelfs mijn eigen manager is positief verrast door de zichtbare stappen die ik heb gezet in de manier waarop ik nu leiding geef!

Kees Keukens – Sales Manager, Spirotech:

“In mijn verantwoordelijkheid voor onze Nederlandse sales, ben ik enerzijds zelf actief met verkoop en stuur ik anderzijds ook ons team van Nederlandse verkopers aan. Wat ik lastig vond is om een werkwijze in het team te implementeren die ik zelf graag zou willen zien (ik ben tenslotte eindverantwoordelijk) en tegelijkertijd mijn mensen toch de vrijheid te geven om hun werk naar eigen inzicht te doen.

Uit de Zichtbaar Beter Leidinggeven leergang heb ik nieuwe inzichten gekregen in hoe ik een goede balans hiertussen kan creëren. Eric heeft mij ook uitstekende handvatten gegeven om in de dagelijkse praktijk (indien nodig) direct de noodzakelijke duidelijkheid te geven. Duidelijkheid over hoe ik graag zie dat dingen gebeuren, zonder daarbij over te komen als een schoolmeester. Ik ben nu veel beter dan vroeger in staat om niet vast te blijven zitten in mijn bestaande aanpak, maar juist te anticiperen op veranderende situaties en mijn stijl en aanpak steeds hierop aan te passen.”

Gerco Vervenne – Teammanager Arbeidsintegratie, Atlant Groep:

“Wat voor mij bijzonder goed werkte, was de individuele aanpak van de Zichtbaar Beter Leidinggeven leergang. Daardoor konden we elke sessie helemaal focussen op datgene wat ík nodig had, in plaats van het doorwerken van een standaardlijst van managementtheorieën. Terugkijkend heeft het traject mij een aantal concrete eyeopeners gegeven, waarmee mijn manier van leidinggeven blijvend verbeterd is. En dan heb ik het niet over leuke theorieën of zo, maar over persoonlijke nieuwe inzichten waar ik nog steeds dagelijks mijn voordeel mee doe.”

Janneke Zeebregts – Teamleider/Technicus Faculteit Technische Natuurkunde, TU Eindhoven:

“Ik geef leiding aan technische hoogopgeleide mensen, in een wetenschappelijke omgeving. Ik wilde als teamleider professioneler en daadkrachtiger leren handelen en communiceren. De reguliere trainingen hiervoor vond ik te algemeen en voor een te brede doelgroep.

In het Zichtbaar Beter Leidinggeven traject met Eric, dat echt helemaal is toegespitst op mijn situatie, heb ik ontdekt dat “de crux” vooral zit in mijn manier van communiceren én ik heb veel handvatten gekregen waarmee ik mijn communicatie nu echt beter doe. Ik heb nu veel betere gesprekken! Daarnaast heb ik allerlei andere praktische zaken geleerd, die voor mij juist de ontbrekende stukjes waren om mijn rol goed in te vullen. Allerlei “quick-wins”, waarmee ik nu veel completer functioneer.”

Tijdsduur

In een intakegesprek maak je kennis met je coach-trainer en bepaal je samen de belangrijkste leerdoelen. Daarna volgen er zes maandelijkse sessies van steeds één dagdeel. Als nazorg en ter borging van het geleerde vindt er drie maanden daarna een eindevaluatie plaats.

Werkwijze

Afgestemd op jouw leerdoelen, krijg je vooraf persoonlijke leerstof aangeboden die je tijdens de sessie verder doorneemt en oefent. Je kiest vervolgens welke onderdelen of vaardigheden je in de praktijk wilt gaan toepassen en je kijkt ook steeds terug naar de afgelopen periode. Eventuele obstakels die je tegenkomt in de praktijk diep je verder uit en je leert nieuwe inzichten om deze structureel te overwinnen.

Er is ook ruimte voor advies over praktische zaken die op dat moment in het werk spelen (quick-wins). Elke sessie herijken we jouw leerdoelen: ben je nog op de goede weg of moeten we de accenten verleggen? Daarmee borgen we dat je ook daadwerkelijk zichtbaar beter gaat presteren.

 

Schijf van managementvaardigheden

 

De unieke kenmerken samengevat

  • Behoeftegestuurd: je leert wat je wilt leren, dus maximale impact
  • To-the-point: je leert precies wat je nodig hebt, niets meer, niets minder
  • Blijvend effect: meteen toepassen in de praktijk verankert het geleerde
  • Efficiënte tijdsinvestering: korte leersessies met on-the-job oefenperioden
  • Ervaren coach-trainer-manager: coachen, trainen en adviseren afgestemd op jouw leerstijl

Alles bij elkaar opgeteld: Een hoog leerrendement met een zichtbaar en blijvend resultaat!

Wil jij als leidinggevende zichtbaar beter worden? Stuur dan een e-mail met je naam en contactgegevens naar info@bogersberoepscoaching.nl. Ik neem vervolgens contact op voor een oriënterend gesprek waarin we bespreken hoe deze leergang jouw manier van leidinggeven zichtbaar en blijvend kan verbeteren.

Download hier deze informatie als pdf-brochure.

Terug naar overzicht concrete oplossingen…
Tags:  zichtbaar beter leidinggegeven, stijl leidinggeven, leidinggeven stijlen, stijlen leidinggeven, stijlen van leidinggeven, situationeel leiderschap, situationeel leidinggeven, wat is leidinggeven