Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

Online Masterclass Leidinggeven op afstand

Effectief leidinggeven wanneer iedereen vanuit thuis werkt, volledig online!

Door de Corona-maatregelen werkt 60% van de mensen volledig vanuit huis. Dit is voor iedereen wennen, vooral voor jou als leidinggevende. Op zich gaat het allemaal wel, maar je loopt tegen allerlei vragen aan:

 • Ik wil niet controlerend zijn, maar hoe weet ik of ze hun werk wel doen?
 • Hoe houd ik de motivatie en betrokkenheid hoog?
 • Hoe houd ik binding met m’n medewerkers en voorkom ik eenzaamheid?
 • Hoe kan ik de essentiële sociale contacten ook in een online wereld faciliteren?
 • Hoe toon ik empathie en oprechte interesse?
 • Hoe stimuleer ik zelfredzaamheid bij de thuiswerkende medewerker?
 • Wat zijn de valkuilen die ik zelf kan voorkomen?
 • Hoe houd ik een online vergadering effectief en vruchtbaar?

Leidinggeven op afstand roept veel vragen op, het vraagt om een andere aanpak. 

 

 

De Masterclass Leidinggeven op afstand leert jou wat je nodig hebt:

 

 • Alle praktische handvatten om effectief op afstand leiding te geven
 • Ruimte voor persoonlijke vragen en interactie met de trainer
 • Gebracht in een In-Company Masterclass van 2,5 uur, volledig online
 • Op maat afgestemd op de wensen van jullie organisatie

 

leidinggeven op afstand

 

Zeker in deze tijd een aantal bruikbare tips gekregen hoe dat we in het werk om kunnen gaan met het feit dat we elkaar op afstand kunnen “zien”. Waar zitten de knelpunten? Hoe houden we het team in beweging! – Bart Peeters


Duidelijke uitleg en goede praktische tips waar je echt wat aan hebt. – Linda Grotenhuis

Alle praktische handvatten om effectief op afstand leiding te geven

Uit een inventarisatie onder leidinggevenden die sinds de Corona maatregelen vanaf thuis werken, zijn de belangrijkste knelpunten naar boven gekomen, inclusief praktische oplossingen voor deze knelpunten. Aangevuld met de meest essentiële handvatten vanuit mijn coaching van leidinggevenden en hun teams, heb ik juiste tools op een rij gezet voor effectief leidinggeven op afstand.

Ruimte voor persoonlijke vragen en interactie met de trainer

De Masterclass bestaat voor 1,5 uur uit concrete modellen en handvatten voor leidinggeven op afstand. Voor de overige tijd is er veel ruimte voor interactie. Specifieke vragen kunnen worden voorgelegd aan de trainer die aanvullende tips zal aanreiken. Er vindt ook interactie plaats tussen de collega’s onderling. Men loopt tegen dezelfde dingen aan en er valt veel van elkaar te leren (dankzij professionele begeleiding).

Gebracht in een In-Company Masterclass van 2,5 uur, volledig online

De Masterclass duurt 2,5 uur en wordt volledig online gegeven via Microsoft Teams of ZOOM (in overleg). Dus je volgt het vanuit je thuiswerkplek met eigen koffie of thee (er is uiteraard een pauze). Je neemt deel met minimaal 2 en maximaal 8 collega-leidinggevenden zodat er maximale kruisbestuiving mogelijk is en je als groep (nog meer) op één lijn komt wat betreft de stijl van leidinggeven op afstand.

Op maat afgestemd op de wensen van jullie organisatie

Vooraf stem ik met jou of met jullie directie af, welke belangrijke aandachtspunten er zijn als het gaat om leidinggeven op afstand. Wat is voor jullie essentieel in de stijl van leidinggeven? Hoe willen jullie dat de medewerkers worden aangestuurd? Welk gevoel willen jullie dat zij krijgen bij de manier waarop er leiding wordt gegeven op afstand? Deze accenten worden meegenomen in de inhoud van de Masterclass.

Tevens ontvang je een handige pdf met tips voor efficiënt thuiswerken en voor video-bellen. Deze kun je onder je medewerkers verspreiden.

 

De setting was informeel en de informatie was heel duidelijk. Het sloot goed aan op de zaken waar ik mee zat. Het leidinggeven vanuit huis is nieuw en het heeft nieuwe ideeën gegeven. – Yolanda ter Horst

 

Erg zinvolle sessie! Voor herhaling vatbaar! Dank voor de nieuwe inzichten! – Bert Dam

Zoek je een uitgebreidere training of een groepstraining voor andere vaardigheden? Bekijk dan het Professioneel Excelleren traject.

Heb je een individuele leervraag, kijk dan voor een Individueel Coachtraject.

Wil je weten hoe je in een thuiswerksituatie toch een “open deur” managementstijl creëert? Lees dan dit artikel.

 

Jouw trainer: Eric Bogers

Eric coacht en traint zowel leidinggevenden als hun teamleden, al sinds 2008. Daarvoor heeft hij jarenlang zelf gewerkt als leidinggevende in diverse organisaties. Hij schrijft maandelijks een artikel met tips en handvatten voor leidinggevenden en professionals. Meer over Eric Bogers.

 

Online Masterclass Leidinggeven op afstand

Heb je 2 of meer collega’s die net als jij op afstand effectiever willen worden als leidinggevende? Neem dan contact met mij op. Bellen kan natuurlijk ook (06-24686878).

Zonnedauw 48
5731 TW MIERLO

06-24686878

Wil je iedere maand tips en inzichten?
Meld je dan aan en ontvang meteen de 10 Must-Knows voor elke professional (1x per maand, geen reclame, eenvoudige afmeldmogelijkheid)

Wil je vrijblijvend sparren over de juiste stappen die jij kunt zetten naar zichtbaar succesvol leidinggeven? Bepaal dan hieronder zelf op welke manier je in contact wilt komen.