Zichtbaar Succesvol Leidinggeven!

Individueel Coachtraject

Zet de volgende stap in jouw persoonlijke ontwikkeling met een 100% maatwerk, individueel leerprogramma

Je herkent het volgende bij één van je medewerkers of bij jezelf:

 

 • In je (nieuwe) functie wil je jezelf versterken in belangrijke vaardigheden. Je wilt hier doelgericht aan werken en in korte tijd een grote sprong vooruit maken zodat je je functie naar verwachting kunt invullen, liefst nog beter zelfs…
 • Elk jaar hoor je in je beoordeling opnieuw dezelfde aandachtspunten. Zelf vind je ook dat je deze vaardigheden nog zou moeten verbeteren, maar een training heeft niet geholpen of is niet vinden. Je wilt dit nu voor eens en altijd doorbreken zodat je verder kunt in je carrière…
 • Je omgeving stoort zich regelmatig aan jouw gedrag. Zelf weet je ook dat je niet altijd handig reageert, maar je kunt die knop van binnen maar niet om zetten. Als er niets verandert, zijn de consequenties misschien nog erger voor jou…
 • Hoewel je prima presteert, twijfel je steeds vaker. Zit ik nog op de juiste plek? En wil ik dit eigenlijk nog blijven doen? Je vraagt je af waar nu echt warm van wordt in je werk. Deze vraag houdt je steeds vaker bezig, waardoor je prestaties eronder dreigen te gaan lijden…

Sommige vaardigheden en gedrag zijn niet (af) te leren door een cursus of training. De onderliggende oorzaken zijn voor iedereen anders dus een boek lezen of een algemene cursus volgen heeft geen effect. Voor dit soort veranderingen is het noodzakelijk dat je net een laagje dieper gaat. Je moet er zelf achter zien te komen wat het bij jou is, waardoor iets niet lukt of waarom je steeds in niet-effectief gedrag schiet.

Het is in de praktijk echter bijna onmogelijk om dat zonder hulp te doen. Wat je nodig hebt is een professioneel luisterend oor van iemand die op de juiste momenten de juiste vragen stelt en jouw bewust maakt van waar blokkades zitten. Vervolgens moet je zelfstandig nieuwe inzichten en mogelijkheden ontdekken waarmee je zelf een blijvende verandering realiseert. Je hebt immers niets aan aangeleerde “trucjes”. Die hebben hooguit een tijdelijk effect.

 

Een Individueel Coachtraject is voor jou een oplossing!

 

Wat levert een individueel coachtraject op?

  • Antwoord op al je coachvragen (de échte antwoorden!)
  • Inzichten en concrete handvatten voor effectiever gedrag
  • Concrete succeservaringen, al gedurende het traject
  • Een sprong in je persoonlijke ontwikkeling doordat je intensief aan jezelf werkt
  • Een groter bewustzijn van je eigen gedrag en daardoor veel meer rust

Wat houdt een individueel coachtraject in?

In een kennismakings-/intake gesprek bespreken wat je precies wilt bereiken en wanneer voor jou het coachingstraject geslaagd is. Daarnaast kun je in dit gesprek ervaren of je voldoende “klik” hebt met mij als coach, wat essentieel is voor jouw resultaat!

Ik stel vervolgens een coachplan op waarin helder verwoord is wat jouw coachvragen zijn en wat we van elkaar mogen verwachten. Na akkoord gaan we vijf tot zeven coachgesprekken houden van 2 uur. De gesprekken zijn uiteraard vertrouwelijk en vinden met tussenpozen van twee tot vier weken plaats (het gehele coachingstraject duurt gemiddeld vijf à zes maanden).

In het algemeen is jouw leidinggevende als derde partij bij het coachingstraject betrokken. Hij/zij geeft een akkoord op het coachplan en aan het eind vindt er een driegesprek plaats waarin jij aan jouw leidinggevende terugkoppelt wat je uit het traject hebt gehaald en wat dit jouw werkgever oplevert.

 

Maurice Hermans – Maintenance Manager, Croonwolter&dros, Eindhoven

 

“Ik geloof echt in de kracht van een goed team dus ik probeer mijn medewerkers altijd zo goed mogelijk te ontwikkelen en er een team van te maken. Soms heb ik een medewerker die stagneert in zijn ontwikkeling. Er speelt een soort blokkade waar ikzelf onvoldoende in kan betekenen of waarvoor ik simpelweg niet de juiste persoon ben.”

 

“Op zo’n moment schakel ik altijd Eric in en steeds met een heel mooi resultaat. Op één of andere manier krijgt Eric het voor elkaar om net dat laagje dieper te bereiken waardoor medewerkers zich ontpoppen als een nog beter teamlid dan ik vooraf had gedacht. Ik ben in elk geval heel blij om Eric achter de hand te hebben. In zekere zin helpt hij mij namelijk om mijn eigen doelen te bereiken.” 

Wil je eens van gedachten wisselen of een Individueel Coachtraject iets voor jou is?
Mail mij dan direct of neem vrijblijvend contact op:

 

Wil je weten waarom coaching effectiever is dan een training? Lees dan het artikel “Waarom een training soms niet werkt (en wat je dan kunt doen)” 

Wil je jouw team verder ontwikkelen? Bekijk dan het Professioneel Excelleren traject.

Meer informatie:

Marloes Verhoeven – Hoofd OV data, Samenwerkingsverband DOVA, Utrecht

“Voor mijn 1e baan als leidinggevende had ik behoefte aan tools en middelen die ik kan inzetten voor interventies en organisatieveranderingen, korte en lange termijn strategie en voor meer werkplezier zowel voor mezelf als voor mijn team. Eric heeft daar op een zeer constructieve en plezierige manier invulling aangegeven in 6 maanden tijd. Eric luistert heel goed en vraagt door om de achterliggende vraag scherp te krijgen zodat hij als professionele coach daar jou weer mee kan (verder) helpen. Ik ben enorm gegroeid in mijn rol als leidinggevende en ik kan Eric zeker aanbevelen voor individuele coaching.”

 

Carlos van Pinxteren – Service Delivery Manager, Fellowmind, Venlo

“Begin 2021 ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe functie. En met de werk- en levenservaring die ik inmiddels had, wist ik dat het belangrijk was om een werkomgeving te vinden waarin ik in mijn kracht sta. Maar ja, hoe kom je daar precies achter? Wanneer sta ik dan in mijn kracht en wat zijn de valkuilen waar ik van weg moet blijven?”

“Daarvoor ben ik met Eric aan de slag gegaan. Door terug te kijken heb ik ontdekt wat niet, maar vooral wat wel bij mij past. Eric heeft inzichtelijk gemaakt wat mijn kwaliteiten zijn, hoe ik van mijn valkuilen weg kan blijven en waar ik echt energie van krijg. We gingen daarbij behoorlijk de diepte in en het mooie was dat Eric steeds terugpakte naar de kern, zodat ik tot doorslaggevende inzichten kwam.”

“En nadat ik de juiste baan had gevonden heeft Eric mij in een aantal sessies precies die handvatten gegeven die ik nodig heb om mijn nieuwe functie stevig neer te zetten. Soms heel praktische tips & trics, soms diepere inzichten die mij blijvend hebben veranderd. Ik weet nu precies waar ik in mijn kracht zit, waar ik op moet letten en ik zit nu uitstekend in mijn vel.”

 

Mark Verhees – Groepsleider Operations Onderhoud, Strukton Van Straten, Eindhoven

“Doordat onze manager doorschoof naar een andere functie, was ik de aangewezen persoon om de eindverantwoordelijkheid over onze onderhoudsafdeling op me te nemen. Als Projectmanager had ik wel enige leidinggevende ervaring, maar leidinggeven aan een hele afdeling, inclusief het aansturen en ontwikkelen van mensen was voor mij echt nieuw. Ik wilde graag duidelijk en daadkrachtig mijn eigen plek nemen als Groepsleider Operations, onafhankelijk van onze voormalige.”

“In het coachtraject heb ik heel snel stappen kunnen maken. Ik heb ontdekt hoe ik zelf uit ingesleten patronen kan stappen (hiërarchische patronen die nu eenmaal ontstaan als je lang voor een zelfde manager werkt). Het lukt me nu heel goed om niet meer af te wachten maar zelf initiatief te nemen om de afdeling stevig te leiden. Daarnaast heeft Eric me goede handvatten gegeven om structuur en overzicht te houden op mijn werk waardoor ik al binnen enkele maanden echt “in control” ben. Ook vanuit onze medewerkers merk ik dat ze mij nu als hun leidinggevende zien en dat er effectieve en tegelijk prettige werkverhoudingen zijn ontstaan. Ik voel dat ik super gegroeid ben.”

 

Ruud van Eeuwijk – Projectleider, Van Dorp, Boxtel

“Het coachtraject met Eric heb ik recentelijk afgerond en ik ben er nog dagelijks mee bezig. Het heeft me serieus geholpen met waar ik heen wilde, heel af en toe val ik nog wel terug maar dat herken en benoem ik dan ook. Wat ik echt voor elkaar lijk te krijgen is dat ik een team heb gecreëerd en dat ik zelfs een medewerker waarvan ik het nooit had verwacht, naar een niveau lijk te krijgen wat ik niet had durven hopen”

 

Koen Verrijt – MES Developer, Van Doren Engineers, Veghel

“Bij Van Doren Engineers hebben we een opleidingsbudget om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. In plaats van een technische training, vond ik het nu tijd om aan mijn soft skills te werken. Ik merkte namelijk dat ik soms wat onzeker was in de aanpak van mijn werk. En ik vond dat ik ook best assertiever zou mogen zijn. Maar zoiets leer je niet in een cursus en ik dacht dat een wat meer persoonlijk traject beter zou zijn.”

“Van Doren Engineers heeft al langer goede ervaringen met Eric, vandaar dat ik bij hem terecht kwam. Door de Corona situatie hebben we bijna alle coachgesprekken online gedaan en hebben we helaas ook eerder moeten stoppen. Maar toch ben ik aangenaam verrast met hoeveel ik eruit heb gehaald. Mijn leidinggevende gaf ook aan dat ik in positieve zin veranderd ben en ik vind dat best knap gezien we elkaar amper in het echt hebben gezien.”

 

Bart Viveen – Teamleider Projectmanagement, Happy Leads, Eindhoven

“Eric is een fijne coach met wie je meteen het diepe in kan. Hij vraagt, analyseert, licht toe en houdt een spiegel voor; een prettige gesprekspartner die samen met jou de juiste richting opzoekt.”

 

Adri de Roon – Contractmanager, Strukton Worksphere, Breda

“Ik ben iemand die zichzelf graag ontwikkelt en die een gezonde portie ambitie heeft. Toch liep ik er tegenaan dat doorgroeien naar een andere/hogere functie lastig werd doordat ik bepaalde vaardigheden nog onvoldoende beheerste. En eerlijk gezegd had ik best moeite om dat in te zien. Als voormalig docent dacht ik namelijk dat ik al prima presteerde in mijn functie en ik snapte niet echt waarom men mijn kijk/mening niet begreep.”

“Toch heb ik de hulplijn aangegrepen die mijn werkgever aanbood, namelijk een coachtraject met Eric. Terugkijkend heeft me dit veel meer gebracht dat ik vooraf had kunnen bedenken. Al in het eerste gesprek confronteerde Eric mij (overigens op een prettige manier) met bepaalde eigenschappen. Daarmee ging voor mij de knop om. Ik zag dat het anders moest en sterker nog: Eric bood mij een ruime set aan handvatten om het daadwerkelijk anders te gaan doen. Ik ben deze handvatten in de praktijk toe gaan passen en voor mij werkte ze allemaal super goed. Ik ben echt enorm gegroeid in mijn rol wat de mensen om mij heen ook duidelijk zien. Het heeft zelfs nog tijdens het coachtraject geleid tot een promotie!”

 

Mark ’t Hardt – Bedrijfscontroller, AlleeWonen, Breda

“Ik was net geswitcht van projectcontroller naar de functie bedrijfscontroller. Ik was dus al gewend om op inhoudelijk vlak scherp en kritisch te zijn, maar in mijn nieuwe rol moest ik daarnaast ook communicatief vaardiger worden. Ik werkte ineens op MT niveau en wilde daarom leren om de relatie met mijn collega MT leden te versterken en ronder te communiceren, zonder overigens mijn “kritisch oog” te verliezen. Ik wilde leren om zonder hiërarchische positie toch een bredere invloed te krijgen en stevig mijn rol te pakken.”

“Ik ben met Eric aan de slag gegaan en heb hem ervaren als een soort personal trainer. Door onze geplande gesprekken werd ik namelijk gedwongen om over mijzelf en mijn gedrag na te denken (wat je uit jezelf niet makkelijk doet) en tot nieuwe inzichten te komen. Het mooie bij Eric is dat hij dit steeds aanvult met praktische handvatten die ik meteen met succes kon gebruiken. Door steeds door te vragen (overigens op een prettige manier), kwamen we net een laagje dieper waar het werkelijke probleem zat. En daar heb ik voor mijzelf de écht juiste oplossingen voor gevonden. Door deze extra diepgang durf ik zelfs te stellen dat ik 130% van mijn vooraf gestelde doelen bereikt heb.”

 

Jelena Bohlander – QA Specialist, De Banketgroep, Tilburg

“Ik heb Eric ervaren als een bijzonder deskundige coach. Hij is integer en in staat om op een hele prettige wijze, voor mij inzichtelijk te maken welke gereedschappen ik kan aanwenden om mijn doelen te bereiken.”

“Juist door dicht bij mijzelf te blijven, ontdek ik dankzij zijn doelgerichte coaching hoe ik voortdurend mijn vaardigheden kan verbeteren. Zijn coaching zal ik de rest van mijn leven meenemen, omdat ik heb geleerd dat je elk doel kunt bereiken met de juiste strategie. De coaching was intensief, en op psychologisch vlak diep. Daardoor heb ik nu inzichten waar ik altijd op voort kan borduren, zowel op het gebied van werk als privé.”

 

Ward Derix – Projectleider, Technische Universiteit Eindhoven

“Ik werk ruim 8 jaar op de TU/e en vervul daar een functie als projectleider. In mijn werk ontmoet ik veel verschillende soorten mensen en praat ik op verschillende niveaus. Mijn werk is erg politiek en bureaucratisch ingericht. Mijn coachingstraject was opgesteld om mij te helpen in het verbeteren van mijn soft skills en om een te snelle en primaire reactie om te buigen naar een doordachte en proactieve actie.”

“In mijn traject heeft Eric mij doen laten inzien dat ik het eigenlijk heel goed doe maar dat ik vaak te onzeker ben over mezelf en daardoor snel en primair reageer. Mijn snelle primaire reactie is een verdedigingstactiek die niet nodig is. Maar juist door te gaan werken vanuit een ‘’wij’’ positie, waarin ik me inleef in de positie van de ander kom je verder dan een aanval en verdedig tactiek. In de sessie met Eric heb ik mezelf beter leren kennen en heeft Eric me laten inzien dat een snelle en primaire reactie niet nodig is. Tevens heeft Eric me doen laten inzien dat er geen reden is om onzeker te zijn over mezelf. Ik mag zijn wie ik ben en ik ben oké!”

 

Rolf Moers – Manager HR, De Banketgroep, Tilburg

“In mijn rol als manager HR komen er vaak leerbehoeften voorbij van medewerkers. Dan is soms een cursus of training prima geschikt. Maar als ik een beetje doorvraag kom ik er regelmatig achter dat hun leerbehoefte een andere, diepere interventie vraagt. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik dan best wel een beeld van hetgeen de medewerker zou moeten leren en welke modellen of handvatten hij nodig heeft. Maar het vraagt toch specifieke vaardigheden om de medewerker dit zelf te laten inzien en om ook een duurzame gedragsverandering te bereiken.”

“Voor dit soort vraagstukken schakel ik regelmatig Eric Bogers in. Hij is prima in staat om aan te sluiten bij elke type medewerker en is als externe professional goed in staat om objectief en onafhankelijk onze medewerkers te coachen. Ik merk dat Eric elk coachingstraject als maatwerk benaderd want bij elke medewerker hanteert hij blijkbaar andere interventies. Het zijn in elk geval interventies die steeds de juiste snaar weten te raken waarmee de medewerker een blijvende ontwikkeling realiseert. Dit blijkt ook steeds uit de positieve feedback van de betreffende leidinggevende.”

 

Marie-José de Louw – Managementassistent, Rabobank Nederland

“Ik werk al jaren als managementassistent bij de Rabobank en kan zeggen inmiddels behoorlijk ervaren te zijn in het uitvoeren van mijn functie. Ik vind het fijn om hard te werken en voel me erg betrokken om samen met mijn collega’s de organisatie naar een hoger level te helpen. De laatste tijd had ik echter steeds vaker moeite om de balans tussen werk en privé goed voor mezelf te managen. De 24/7 beschikbaarheid die de economie met zich meebrengt en die binnen onze organisatie door het ‘nieuwe werken’ werd gefaciliteerd, was mede debet hieraan. Opdrachten en signalen blijven in de huidige tijd continu binnenkomen, via iphone, ipad of laptop. Ik bleef voor mijn gevoel continu alert en in een actiemodus staan. Daardoor werd het voor mij lastig om aan mijn eigen persoonlijke en professionele service levels te blijven voldoen. Ik kon steeds moeilijker ontspannen c.q. ‘loskomen’ van het werk.”

“Het coachingstraject met Eric heeft hierin een blijvende verandering gebracht. Ik ben erachter gekomen waar de oorzaak ligt van mijn (te) dienstbare houding en (te) grote betrokkenheid. Ik herken nu veel beter de momenten waarop ik vroeger in een oud patroon zou schieten. Ik heb van Eric praktische handvatten gekregen om op die momenten anders en slimmer te reageren. Daardoor ben ik krachtiger en efficiënter dan ooit, zowel in mijn werk alsook in mijn privé leven. Het coachingstraject heeft mij rust gebracht.”

 

Noortje Bax – Postdoc/Researcher, Technische Universiteit Eindhoven

“Er is voor mij geen grotere passie dan wetenschap. Om deze passie ook in de toekomst te kunnen uitoefenen moest ik mijn eigen budget gaan verkrijgen op de wetenschappelijke markt. Ik moest mijn eigen onderzoeksproject als het ware gaan “verkopen”. Ik wist best wel dat ik goed ben in mijn werk als onderzoeker en dat werd door collega’s ook bevestigd. Maar op cruciale momenten, bijvoorbeeld voor een beoordelingscommissie, ontbrak bij mij de oprechte trots op mezelf en op mijn werk.”

“Door de gesprekken met Eric heb ik ontdekt wat de oorzaken voor deze “belemmering” zijn. Eric heeft mijn ogen geopend en ik heb in de spiegel durven kijken naar wie ik nu echt zelf ben. Ook heb ik geleerd dat als ik dingen wil veranderen dat ik dan bij mezelf moet beginnen. Ik ben me bewust geworden van het feit dat ik mezelf goed mag voelen en dat ik er mag zijn. Ik ben wie ik ben, ik geniet van wat ik doe en daar ben ik trots op. Doordat ik nu van binnen echt in mezelf geloof, straal ik dat ook uit naar mijn omgeving (deze feedback krijg ik nu ook). Deze grote stap in mijn zelfvertrouwen heeft er zelfs toe geleid dat ik inmiddels mijn eigen onderzoeksproject heb binnengehaald (zelfs nog tijdens het coachingstraject).”

 

Harm van der Haas – Software Developer, G2 Speech

“I recommend Eric, he has shown me the door to a bigger world! As a real code monkey I was stuck in the hard skills of my job. Eric has shown me that there is more than just making good software. He knows how the software world works, and guided me how to better use my social skills to get things done. I thank Eric (even it took me a time to see this.. ), he has shown me a new path in my life. I will profit from this every day.”

Een Individueel Coachtraject bestaat gemiddeld uit zes sessies van twee uur.

De eerste sessies plannen we steeds met drie à vier weken er tussen. Daarna bepalen we samen welke frequentie het beste is.

Reken op een totale doorlooptijd van vijf à zes maanden.

Jouw coach is Eric Bogers

Als beroepscoach coach ik dagelijks mensen met uiteenlopende coachvragen. Ik hanteer als uitgangspunt dat niet ik, maar jij zelf de antwoorden op je coachvragen hebt. Mijn toegevoegde waarde is om er voor te zorgen dat jij deze antwoorden vindt. Dat is namelijk de enige manier om blijvende resultaten te boeken.

Wat er uit het traject komt weten we allebei op voorhand niet. Wat ik wel zeker weet is dat de uitkomst, wat die ook is, de juiste is! Dat vertrouwen heb ik en dat mag je ook van mij verwachten! 

Zonnedauw 48
5731 TW MIERLO

06-24686878

Wil je iedere maand tips en inzichten?
Meld je dan aan en ontvang meteen de 10 Must-Knows voor elke professional (1x per maand, geen reclame, eenvoudige afmeldmogelijkheid)

Wil je vrijblijvend sparren over de juiste stappen die jij kunt zetten naar zichtbaar succesvol leidinggeven? Bepaal dan hieronder zelf op welke manier je in contact wilt komen.