Ik ga op vakantie en ik neem mee… Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik heb een uitgebreide lijst van dingen die ik mee wil nemen als ik op vakantie ga. En die lijst groeit elk jaar (tsja, je vergeet wel eens iets). 

Maar er is één ding dat ik zeker niet vergeet. En dat is pen en papier. Want tijdens de vakantie ontstaan vaak de meest creatieve ideeën. Een nieuwe dienst, een slimme actie of een geweldig verbeterplannetje. 

En zo’n idee wil je ergens vastleggen om niet te vergeten. Je bent immers op vakantie om te ontspannen, dus je wilt niet de hele tijd bezig zijn met het onthouden van al je geweldige ideetjes.

Het op één na belangrijkste om mee te nemen is dus pen en papier. Maar wat is dan het belangrijkste om mee te nemen, wat is de nummer 1?

Het allerbelangrijkste om mee te nemen is voor mij Braintoss! Wat is Braintoss? Het is een app voor op je telefoon (je telefoon heb je sowieso altijd bij je) waarmee je snel en eenvoudig al je ideetjes vastlegt.

 

Braintoss - Het belangrijkste om mee te nemen op vakantie

 

Braintoss werkt heel simpel: Je configureert eenmalig je emailadres en vervolgens stuurt hij alles wat je wilt naar deze mailbox. Dat kan een ingesproken geluidsfragment zijn of een foto die je terplekke maakt.

Maar het meest handige is gewoon een stuk tekst met jouw idee of actie. Je typt het in of nog makkelijker: je spreekt het in met behulp van het microfoontje van je toetsenbord (je telefoon typt dan automatisch jouw woorden als tekst). Druk op Send en binnen een paar seconden staat het in je mailbox.

Braintoss is voor mij de meest gebruikte app. En niet alleen tijdens vakantie, ik gebruik het bijna elke dag. Iets wat ik niet mag vergeten, een actie die ik iemand toezeg, een spontaan idee onderweg in de auto (inspreken kan immers handsfree 😉).

Met Braintoss zit het meteen in “mijn systeem”. Immers, als er één systeem is dat iedereen minimaal elke dag raadpleegt is het wel je mailbox. Dus je gaat het nooit vergeten. Uit je hoofd, in je systeem.

Braintoss kun je overigens op veel meer manier gebruiken om belangrijke dingen te “vangen”:

    • Een Whatsapp bericht waar je iets mee moet (er zit een actie aan vast) Kopieer de tekst en plak het in Braintoss en klaar
    • Een label of etiket met gegevens waar je iets mee moet Maak een foto via Braintoss en klaar
    • Een verhaal of samenvatting van een gesprek dat je wilt uitwerken Spreek in in Braintoss en klaar
    • Een belangrijke post op social media waar je later uitvoeriger naar wilt kijken ‘Deel’ het naar Braintoss en klaar

Ik zou zeggen: probeer het eens uit. Voor een paar euro heb je de app en die haal je er dubbel en dwars uit. En nee, ik heb geen aandelen. Ik ben gewoon een zeer tevreden gebruiker 😉.

Interessant artikel? Lees dan ook:

Hartelijke groet, Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meld je dan aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk).