Iedereen zegt het altijd en het staat in alle management boeken: Als je met je afdeling of bedrijf verder wilt komen, dan moet je duidelijke doelstellingen definiëren. Maak ze SMART en communiceer ze met betrokkenen en dan komt het vanzelf goed.

De praktijk is echter weerbarstiger. Doelstellingen behaal je niet zomaar vanzelf. Uitgangspunten kunnen in de loop van de tijd veranderen waardoor de doelen achterhaald worden. Of ze worden gewoon vergeten tijdens het werk. Of ze blijken toch niet zo goed haalbaar als vooraf gedacht…

Ik heb gemerkt dat het opstellen van goede doelstellingen aan het begin van elk nieuw jaar enorm kan helpen om met plezier in het werk te staan. En bovendien helpt het om ook daadwerkelijk succesvol te zijn. Tot nu toe heb ik mijn elk jaar mijn doelstellingen behaald en dat geeft echt voldoening.

Het hebben van doelstellingen zorgt voor focus. Je gaat andere “filters” in je hoofd zetten waardoor je vooral de mogelijkheden en kansen ziet en juist niet de beren op de weg. Henry Ford (1863-1947) had hier een mooie uitspraak voor:

“Obstacles are those frightful things you see
when you take your eyes off your goal.”

Maar hoe kun je nu doelstellingen echt goed voor je laten werken? Mijn persoonlijke ervaring leert mij dat je slim met doelstellingen om kunt gaan om ze echt te laten werken. Ik deel mijn ervaring graag met je in de vorm van onderstaande tips:

1. Breng variatie aan.

Definieer naast de harde meetbare doelen (zoals omzet, orderintake of productiviteit) ook zachtere doelen, zoals het verbeteren van de klantgerichtheid van je afdeling of het vergroten van de kennis binnen je team. Zachtere doelen zijn weliswaar moeilijker meetbaar maar kunnen erg motiverend werken voor jezelf en voor je mensen.

2. Definieer ook persoonlijke doelen.

De mens heeft nu eenmaal een innerlijke drive om zelf iets te bereiken. Sommige mensen zeggen dit misschien niet hardop maar iedereen heeft een zeker What’s-In-it-for-me? gehalte. Doelstellingen waar je zelf iets mee opschiet zijn erg motiverend. Je doet het dan immers ook voor jezelf!

Misschien heb je als doel om het komende jaar een nieuwe functie te verkrijgen of wil je 50% buiten bij klanten zijn. Je kunt ook gaan voor een opleiding of certificering in het nieuwe jaar. Maar denk ook aan minder zakelijke doelen. Misschien wil je die wijncursus gaan afronden, een bestuursfunctie verkrijgen, een vaarbewijs halen of dat ene instrument leren spelen.

3. Houd sommige doelen voor jezelf.

Hier zit een psychologisch effect achter: Wanneer je je doelen namelijk met anderen hebt gedeeld, blijkt uit onderzoek dat je minder gemotiveerd bent om het noodzakelijke werk te doen omdat je de tevredenheid al gevoeld hebt. De geest wordt in slaap gesust door het gevoel dat je het al gedaan hebt.

4. Schrijf ze ergens op.

Als je je doelstellingen opschrijft hebben ze direct al een plekje in je hoofd gekregen (denk maar aan het spiekbriefje wat je vroeger maakte en na het opschrijven meteen niet meer nodig had…). Je kunt ze er op elk moment weer bij pakken en nog eens herbevestigen in je hoofd. Je hebt ze zeker nodig om aan het eind van het jaar de balans op te maken.

5. Zorg dat je ze zo nu en dan tegenkomt.

De doelstellingen moeten in je hoofd het werk doen. Zorg dus dat je ze niet in een systeem “parkeert” of ergens in een PowerPoint wegstopt. Nee, je moet ze gedurende het jaar gewoon een aantal keer “spontaan” tegenkomen. Een A4-tje dat je in je schrijfmap stopt of in je bovenste lade legt, doet het altijd goed. Een reminder in je agenda die elke 3 maanden automatisch oppopt is ook een optie.

6. Geloof er echt in!

Dit is echt het allerbelangrijkste. Op het moment dat je je doelstellingen definieert, moet je jezelf de vraag stellen of je deze doelen écht ziet zitten. Visualiseer de situatie wanneer je doelen bereikt zijn. Creëer in je hoofd een beeld van hoe de afdeling en hoe jouw eigen werk/leven er dan uit ziet.

Als je het beeld niet scherp genoeg kunt krijgen of als je merkt dat je van binnen nog twijfelt, dan moet je de doelstellingen aanpassen. Ben je er écht van overtuigd, dan ga je je doelen ook écht halen!

Deze aanpak werkt voor mij erg naar tevredenheid. Hopelijk kun je hier ook je voordeel mee doen.

Succes!

Interessant artikel? Lees dan ook:

Hartelijke groet,

Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meld je dan aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk).

WhatsApp