Zichtbaar Succesvol Leidinggeven is de centrale propositie van alle trajecten die ik voor mijn klanten doe. Leidinggevenden en professionals schakelen mij in om hen daarbij te helpen. Ze groeien daarmee in hun functioneren en worden daarmee zichtbaar succesvol, zowel persoonlijk als met hun team of afdeling.

Er zijn echter ook mensen die juist niet zichtbaar willen zijn. Zij willen liever niet te veel opvallen, gewoon lekker hun ding doen en vooral op de achtergrond blijven. Voor deze mensen heb ik een aantal praktische tips. Gegarandeerd dat je daarmee steeds minder op zult vallen!

Leidinggevende onzichtbaar

  1. Houd je gedeisd op borrels – Op borrels of evenementen, zowel binnen als buiten je kantoor, zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk op de achtergrond blijft. Ga vooral geen vragen stellen in het openbaar en spreek niemand aan maar wacht gewoon totdat iemand jou aanspreekt.
  2. Houd iedereen in je team tevreden – Streef steeds naar de meest democratische oplossing voor problemen in je team waar iedereen zich in kan vinden, zelfs wanneer je team juist een sturende, directieve managementstijl nodig heeft.
  3. Stem overal zonder kritiek mee in – Wanneer jouw leidinggevende of collega-manager iets voorstelt, zorg dan dat je niet te lang nadenkt en ga zonder kritiek akkoord met zijn voorstel (als je maar vaak genoeg “Ja” zegt, komen ze op den duur vanzelf niet meer om jouw mening of toestemming vragen en wordt je pas echt onzichtbaar…).
  4. Beoordeel iedereen op de norm – Zorg ervoor dat je al je medewerkers bij de jaarlijkse beoordelingsronde op, of rond de norm beoordeelt. Maak geen positieve uitzonderingen in je oordeel en zeker geen negatieve uitzondering zodat je geen lastige discussie met iemand aan hoeft te gaan over zijn functioneren.
  5. Pas vooral op de winkel – Doe gewoon waar je voor opgesteld staat en zorg dat het proces loopt zoals het moet lopen. Vermijdt innovatieve ideeën en ga zeker geen risicovolle experimenten aan. Stop geen onnodige tijd in het creëren van een eigen visie op waar je met je afdeling naar toe zou willen.
  6. Wees stil in vergaderingen – Zorg dat je in (MT) vergaderingen zo veel mogelijk je mond houdt. Ook wanneer je het niet eens bent met wat er besproken wordt of als je er een slecht gevoel bij hebt. Slik het in en houd het voor je.
  7. Doe alleen wat functioneel moet – Wanneer je beslissingen moet nemen, laat deze dan alleen bepalen door wat er van jou verwacht wordt in jouw functie. Wijk daar niet van af en laat je zeker niet afleiden door wat je zelf eigenlijk écht vindt.
  8. Houd je zwakheden voor je – Voor zover je je eigen zwakheden als leidinggevende al kent, laat hier zo min mogelijk van merken en probeer deze niet te ontwikkelen. Bespreek deze ook niet met je manager maar zoek omwegen om deze zwakke punten te camoufleren.
  9. Wees tevreden met je huidige functie – Ben blij met de functie die je nu hebt en maak je vooral niet druk over waar je over drie jaar wilt staan. En mocht je toch ergens iets van ambitie hebben, houd dit dan vooral voor je en wacht gewoon totdat je gevraagd wordt voor een nieuwe carrièrestap.

Zeker weten dat je met deze tips heel erg onopvallend zult worden…

Succes!

Interessant artikel? Lees dan ook:

Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meld je dan aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk).

WhatsApp