Interpersoonlijk risicomanagement, wat is het en waarom is het funest voor elk team? Het is de grootste ondermijner in een team. Ik leg uit waarom.

Eén van de belangrijkste vaardigheden in een goed werkend team is dat er onderling stevig gediscussieerd kan worden. Het zou bijzonder zijn als alle teamleden het altijd met elkaar eens zijn. Sterker nog: dat zou zelfs helemaal niet goed zijn. Je wilt immers alle visies, alle invalshoeken meenemen bij het nemen van beslissingen.

Teamleden moeten in staat zijn om het met elkaar oneens te zijn. Het onderling kunnen bespreken van meningsverschillen is essentieel om als team te kunnen excelleren. En het vermijden van conflicten is een boosdoener als het gaat om een gezonde samenwerking in een team.

Dat betekent dat teamleden zich niet moeten inhouden naar elkaar. Als ze dat wel doen is er sprake van interpersoonlijk risicomanagement. Teamleden zijn dan onnodig voorzichtig. Ze proberen elk risico op verstoring van de relatie te vermijden. En dat is funest!

 

interpersoonlijk risicomanagement

 

Teamleden zijn dan te veel bezig met hoe ze overkomen op de ander, wat de ander van hen zal denken. Ze proberen vooral aardig voor elkaar te blijven. Voorbeelden van gedachten die dit veroorzaken:

  • Wat zal hij wel niet van mij denken als ik … zeg?
  • Hoe zeg ik mijn mening zonder dat ik gezichtsverlies lijd?
  • Als ik nu zeg dat ik me daaraan stoor, dan kom ik over als een …
  • Laat ik maar instemmen anders vinden ze mij een dwarsligger
  • Laat ik mijn mond maar houden, dadelijk krijg ik de wind van voren

Het gevolg hiervan is dat de echt belangrijke onderwerpen, de hete aardappel, de noodzakelijke conflicten, de olifant enz. niet besproken worden. De echte problemen worden niet opgelost en de ideeën en creativiteit van de teamleden blijft onbenut.

Niet doen dus, dat interpersoonlijk risicomanagement.

Meer weten over hoe je dit als team kunt voorkomen? Bel of mail mij.

Interessant artikel? Lees dan ook:

Hartelijke groet, Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meld je dan aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk).