Kan een online team eigenlijk wel goed presteren als iedereen vanuit thuis werkt? Mijn antwoord is helder: Ja dat kan zeker. Het gaat echter niet vanzelf en dingen lopen anders dan wanneer je elkaar dagelijks op kantoor ziet. Ik leg het hieronder uit:

Wanneer is een team eigenlijk een team? Hiervoor circuleren allerlei definities, maar ik breng het graag terug naar deze twee voorwaarden om een groep mensen als team te behandelen:

 

1. Er is een gezamenlijke doelstelling/taak

2. Teamleden zijn afhankelijk van elkaars werk

 

Een Management team (MT) is dus per definitie een team! Ze zijn immers samen verantwoordelijk voor het bereiken van de organisatie doelen. En ze zijn daarbij 100% afhankelijk van elkaars werk, ze kunnen de doelen alleen samen bereiken.

Soms is er niet echt sprake van een team: Een aantal consultants die dezelfde leidinggevende hebben maar ieder hun eigen klantenbestand bedienen en onafhankelijk van elkaar werken vormen samen geen team. Dat is meer een groep.

 

online team ontwikkeling

 

Niets mis mee en ze kunnen uiteraard ervaringen delen en elkaar adviseren maar ze hoeven zich niet als team te ontwikkelen. Nog een stap verder: als ze bijna niets met elkaar te maken hebben, behalve dat ze bij dezelfde werkgever werken is het eerder een verzameling.

Organisaties zijn meestal opgedeeld in afdelingen omdat elke medewerker nu eenmaal “ergens onder gehangen moet worden”. Maar zo’n afdeling hoeft dus niet persé gemanaged te worden als een team.

Als echter wel aan deze twee voorwaarden wordt voldaan, dan is er sprake van een team. En een team kan gaan excelleren. Dat gaat niet vanzelf, maar als het team de juiste stappen doorloopt kan het gaan opstijgen en een zelfredzaam team worden dat optimaal presteert.

Maar hoe zit dat met een online team, als bijna iedereen thuis werkt? Daarvoor is het belangrijk te weten welke aspecten elk team moet ontwikkelen om te kunnen excelleren:

  • Teamleden moeten elkaar leren kennen, ja ook een beetje privé
  • De onderlinge taakverdeling moet helder gemaakt worden
  • Vertrouwen moet opgebouwd worden, oud zeer opgeruimd
  • Men moet elkaars kwaliteiten en verschillen gaan waarderen
  • Het team moet leren om conflicten professioneel op te lossen
  • Teamleden moeten leren om elkaar aan te spreken
  • Overlegvaardigheden en -structuur moeten verbeterd worden
  • Etc.

Ook een online team moet deze stappen doorlopen. Dat iedereen thuis werkt maakt niet uit. Sterker nog: Bij een online team vragen deze stappen juist extra aandacht!

Online werken vraagt ons om heel veel vaardigheden ineens veel bewuster te gaan doen. We moeten strakker onze vergadervaardigheden toepassen, goed luisteren is ineens essentieel en zelfs je timemanagement moet je nu strakker gaan doen (voordat je hele agenda vol zit met video-afspraken).

Een online team moet dus ook bewuster aan teamontwikkeling doen. Dus naast het operationele werk dat het team samen moet doen, moet je juist aandacht besteden aan de teamontwikkel aspecten zoals hierboven genoemd.

Een online team is dus nog steeds een team. En het kan ook een team blijven zolang je voldoende aandacht geeft aan de teamontwikkeling.

Wil je weten hoe je dit doet, zelfs via online team coaching? Neem dan contact met mij op.

Interessant artikel? Lees dan ook:

Hartelijke groet, Eric Bogers

Dit is een eerdere nieuwsmail van Eric Bogers. Wil je elke maand nieuwe tips en inzichten voor leidinggevenden en professionals, meld je dan aan (geen spam, afmelden op elk moment mogelijk).